Garvelinkweg 2a, 7021 JS, Zelhem

Bikefitting

Goed op de fiets zitten is van essentieel belang, niet alleen voor een goed fiets onderdeel maar ook voor het lopen.

Door een goede fietshouding zit/lig je comfortabeler op de fiets, kun je beter je krachten kwijt op de pedalen en hebben de benen minder moeite met de overgang naar het lopen. Hierbij kan een bikefitting/fietsmeting je helpen.

Middels een dynamische meting met behulp van een video analyse kan ik je huidige houding aanpassen naar de meest optimale (triathlon)fietshouding die mogelijk is op je fiets. Heb je een racefiets en wil je die aanpassen voor triathlon dan kan ik dit ook aanpassen middels een profile design opzetstuur. Omdat je wat dichter op het stuur moet zitten om goed te kunnen ‘liggen’, heb ik ook de mogelijkheid om het zadel verder naar voren te plaatsen met de ‘fast forward seatpost’ van Profile Design.

Mocht je nog geen fiets hebben, maar willen weten welke maatvoering bij jou zou passen, kan ik jouw helpen met het cyclefit systeem. Hierbij worden een aantal lichaamsmaten gemeten waarbij het cyclefit systeem berekend welke maatvoering (stack/reach) voor jouw geschikt is.

Kosten:

Dynamische meting: 90 euro

Cyclefit meting: 40 euro

 

CYCLEFIT MEETSYSTEEM

Voor het opmeten en het verkrijgen van een afstel advies wordt er gebruik gemaakt van het cyclefit meetsysteem.

De basis voor een correcte positie op de fiets is het precies en nauwkeurig meten van een aantal lichaamsmaten. Cyclefit gebruikt een aantal specifieke gereedschappen om de maten op een correcte en eenduidige wijze te bepalen.
Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen

1. De kruishoogte

Ook wel binnenbeenlengte genoemd, wordt gemeten vanaf de grond tot aan de onderkant van het kruis (het schaambeen).

2. Dijbeenlengte

De fietser neemt plaats op het Cyclefit-krukje voor het meten van de lengte van dijbeen en romp.

3. De romplengte

De romplengte wordt bepaald door de afstand te meten tussen de zitting van het krukje en het punt (kuiltje) waar de twee sleutelbenen met het borstbeen samenkomen.

4. Armlengte

Voor het meten van de armlengte, schouderbreedte en voetlengte staat de fietser rechtop.

5. Schouderbreedte

De schouderbreedte wordt gemeten door de afstand te bepalen tussen de buitenzijden van de schouders.

6. Voetlengte

Tenslotte wordt de voetlengte gemeten. Dit is de afstand tussen de achterkant van de hiel (het hielbeen) en de voorkant van de langste teen.

Naast deze lichaamsmaten worden voor elke meting een aantal andere variabelen ingegeven, het gaat dan om, geslacht, soort fiets, niveau, pedaalsysteem,  lengte van het zadel.